Menu

Najlepšie kočíky dvojkombinácie z testu
a ich recenzie

Aktualizované:
Autor:
Eliška Srncová

V kategórii odporúčame

Tutis Uno3+ 2v1

730 €

Orientačná cena

Aký kočík v dvojkombinácii vybrať podľa porovnania

Dvojkombinácia je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú zaobstarať hlboký aj športový kočík naraz, ale nepotrebujú autosedačku. Pri niektorých modeloch je možné autosedačku v prípade záujmu dokúpiť. V našom porovnaní sa najlepšieho hodnotenia dočkal kočík Kinderkraft Everyday 2v1 s vysokou nosnosťou, cenovo dostupnejšou alternatívou je model Camino Frontera 2v1.

Ako porovnávame kočíky v dvojkombinácii?

Výber dvojkombinácie by mal podliehať rovnakým kritériám, ako keď vyberáte hlboký a športový kočík zvlášť. My sme sa v našom výbere zamerali na bezpečnostné prvky kočíkov, ich nosnosť, polohovateľnosť aj výbavu. Medzi najdôležitejšie parametre sme zaradili:

  • Prevedenie kolies
  • Bezpečnostný pás a rúčka
  • Nosnosť
  • Polohovateľnosť

Z výbavy sme sledovali predovšetkým nánožník, pláštenku, moskytiéru, nákupný košík či tašku na rukoväť. Pri dvojkombinácii býva výbava často celkom pestrá.

Pokiaľ neviete, aké parametre od kočíkov v dvojkombinácii očakávať, prečítajte si tiež náš článok Aké sú kočíky v dvojkombinácii. Dvojkombinácia samozrejme nie je jediným typom kočíka na trhu. Ďalšie nájdete v online nákupnej príručke Ako vybrať kočík, kde sa dočítate dokonca o trojkombinácii. Nezabudli sme ani na takzvané športové kočíky. Oba typy nájdete na samostatných stránkach.


Najlepšie kočíky - dvojkombinácie podľa porovnania

Hodnotenie Produkt Klady Zápory Orientačná cena Aktuálna cena
Top 1
93,0 %
Top produkt
  • Nosnosť 22 kg
  • Nízka hmotnosť
  • Matrac s kokosom
  • Držiak nápojov
  • Drahší model
  • Nemá nastaviteľné odpruženie
  • Nejde skladať jednou rukou
730 € Zobraziť ponuky
Top 2
92,0 %
Top cena/výkon
  • Nosnosť 22 kg
  • Nastaviteľná miera odpruženia
  • Penové kolesá
  • Vyššia hmotnosť
  • Nejde zložiť jednou rukou
  • Nemá tašku na rukoväť
460 € Zobraziť ponuky
Top 3
85,4 %
Pre nenáročných
  • Dostupná cena
  • Polohovateľný matrac v hlbokej korbe
  • Taška na rukoväť
  • Vyššia hmotnosť
  • Nemá pláštenku
  • Nejde zložiť jednou rukou
430 € Zobraziť ponuky
Top 4
90,0 %
Prémiová výbava
  • Vodeodolné materiály
  • Kokosový matrac
  • Taška na rukoväť
  • Vyššia cena
  • Nejde zložiť jednou rukou
750 € Zobraziť ponuky
Top 5
88,0 %
Tiež nás zaujalo
  • Vysoká nosnosť 22 kg
  • Ventilácia
  • Veľké pneumatiky
  • Vyššia cena
  • Chýba ďalšia výbava
760 € Zobraziť ponuky
Top 6
71,0 %
Tiež nás zaujalo
  • Nízka hmotnosť
  • Dostupná cena
  • Mäkká hlboká vanička
  • Nie je možné zložiť jednou rukou
250 € Zobraziť ponuky

Ako chápať redakčné hodnotenie?

Odporúčame iba produkty, ktoré majú podľa posúdenia redaktora hodnotenie nad 70 %. Pozrite sa, čo jednotlivé percentuálne hladiny znamenajú.

Recenzia Tutis Uno3+ 2v1
Tutis Uno3+ 2v1
Recenzia Kinderkraft Everyday 2v1
Kinderkraft Everyday 2v1
Recenzia Camini Frontera 2v1
Camini Frontera 2v1
Recenzia Noordi Fjordi 2v1
Noordi Fjordi 2v1
Recenzia ABC Design Salsa 4 Air
ABC Design Salsa 4 Air
Recenzia Kinderkraft Evolution Cocoon 2v1
Kinderkraft Evolution Cocoon 2v1
Ocenenie Top produkt Top cena/výkon Pre nenáročných Prémiová výbava Tiež nás zaujalo Tiež nás zaujalo
Hodnotenie 93,0 %
92,0 %
85,4 %
90,0 %
88,0 %
71,0 %
Orientačná cena 730 € 460 € 430 € 750 € 760 € 250 €
Výrobca Tutis Kinderkraft Camini Noordi ABC Design Kinderkraft
Nosnosť (kg) 22 22 15 15 22 15
Kolesá Gélové Penové Gélové Penové Nafukovacie Gumové
Zatáčanie predných kolies Áno Áno Áno Áno Áno Áno
Aretácia predných kolies Áno Áno Áno Áno Áno Áno
Odpruženie Áno Áno Áno Áno Áno Áno
Brzda Nožná Nožná Nožná Nožná Nožná Nožná
Upevnenie v aj proti smeru jazdy Áno Áno Áno Áno Áno Áno
Poloha poležiačky Áno Áno Áno Áno Áno Áno
Nastaviteľná opierka chrbta Áno Áno Áno Áno Áno Áno
Nastaviteľný podnožník Áno Áno Áno Áno Áno Áno
Nastaviteľná výška rukoväte Áno Áno Áno Áno Áno Nie
Držadlo na prenášanie Áno Áno Áno Áno Áno Nie
Bezpečnostný pás Päťbodový Päťbodový Päťbodový Päťbodový Päťbodový Päťbodový
Bezpečnostná rúčka Áno Áno Áno Áno Áno Áno

Recenzia Tutis Uno3+ 2v1
Tutis Uno3+ 2v1
Recenzia Kinderkraft Everyday 2v1
Kinderkraft Everyday 2v1
Recenzia Camini Frontera 2v1
Camini Frontera 2v1
Recenzia Noordi Fjordi 2v1
Noordi Fjordi 2v1
Recenzia ABC Design Salsa 4 Air
ABC Design Salsa 4 Air
Recenzia Kinderkraft Evolution Cocoon 2v1
Kinderkraft Evolution Cocoon 2v1
Ocenenie Top produkt Top cena/výkon Pre nenáročných Prémiová výbava Tiež nás zaujalo Tiež nás zaujalo
Hodnotenie 93,0 %
92,0 %
85,4 %
90,0 %
88,0 %
71,0 %
Orientačná cena 730 € 460 € 430 € 750 € 760 € 250 €
Odvetrávanie hlbokej korbičky Áno Áno Áno Áno Áno Nie
Priezor v strieške Áno Áno Áno Áno Áno Áno
Nákupný košík Áno Áno Áno Áno Áno Áno
Taška na rukoväť Áno Nie Áno Áno Nie Nie
Nánožník Áno Áno Áno Áno Áno Neuvedené
Pláštenka Áno Áno Nie Áno Nie Áno
Moskytiéra Áno Áno Nie Neuvedené Nie Áno
Rozmery hlbokej korbičky (š/d/v-cm) 38/84/- 32/78/17,5 35/77/- Neuvedené 35/77/- 28/78/-
Rozmery športového sedátka (š/d/v-cm) Neuvedené 33/21/50 30/-/51 Neuvedené 30/-/51 Neuvedené
Rozmery zloženého kočíka (š/d/v-cm) 62/78/33 60/80/36 63/80,5/28 60/78/33 63/80,5/28 Neuvedené
Rozmery rozloženého kočíka (š/d/v-cm) 60/120/110 60/99/114 63/95/110 60/101/114 63/95/110 Neuvedené
Hmotnosť (kg) 11 14,3 14 14 14 11

Recenzie najlepších kočíkov v dvojkombinácii

Top 1
Top produkt
93,0 % Celkové hodnotenie
  • Nosnosť 22 kg
  • Nízka hmotnosť
  • Matrac s kokosom
  • Držiak nápojov
  • Drahší model
  • Nemá nastaviteľné odpruženie
  • Nejde skladať jednou rukou

Tutis Uno3+ 2v1 bude skvelým variantom do mesta aj náročnejšieho terénu. V meste sa vám bude hodiť pekný dizajn a štýlový batôžtek na rukoväť, v horšom teréne zase oceníte veľké gélové kolesá odolné proti prepichnutiu. Medzi pozitíva kočíka patrí aj vysoká nosnosť a nízka hmotnosť. O komfort dieťaťa sa postará okrem iného antibakteriálny matrac s kokosovými vláknami a vanička s termoregulačnými vlastnosťami.

Oproti konkurencii môže postrádať niektoré špecifické prvky výbavy, nemá ani nastaviteľné odpruženie a nedá sa zložiť jednou rukou. Všeobecne ide ale o model na veľmi dobrej úrovni, ktorý spĺňa všetky najdôležitejšie požiadavky. Prečítať celú recenziu

730 € Orientačná cena

Top 2
Top cena/výkon
92,0 % Celkové hodnotenie
  • Nosnosť 22 kg
  • Nastaviteľná miera odpruženia
  • Penové kolesá
  • Vyššia hmotnosť
  • Nejde zložiť jednou rukou
  • Nemá tašku na rukoväť

Výsadou kočíka Everyday je vysoká nosnosť, presahujúca 20 kg. Ako jeden z mála modelov na trhu ponúka aj nastaviteľné odpruženie. Pohybuje sa pritom na penových kolesách, pri ktorých nehrozí prepichnutie. Z výbavy stojí za zmienku predovšetkým držiak na nápoje, pláštenka a moskytiéra. Tašku na rukoväť pri tomto kočíku nenájdete. Prečítať celú recenziu

460 € Orientačná cena

Top 3
Pre nenáročných
85,4 % Celkové hodnotenie
  • Dostupná cena
  • Polohovateľný matrac v hlbokej korbe
  • Taška na rukoväť
  • Vyššia hmotnosť
  • Nemá pláštenku
  • Nejde zložiť jednou rukou

Kočík Camini ponúkne slušné parametre za prívetivú cenu. Jeho nosnosť je štandardná, nepoteší ale vyššou hmotnosťou. Zaujme hlbokou korbičkou s polohovateľným matracom a z výbavy ponúkne napríklad tašku na rukoväť a nánožníky, postráda ale pláštenku. Prečítať celú recenziu

430 € Orientačná cena

Top 4
Prémiová výbava
90,0 % Celkové hodnotenie
  • Vodeodolné materiály
  • Kokosový matrac
  • Taška na rukoväť
  • Vyššia cena
  • Nejde zložiť jednou rukou

Noordi Fjordi 2v1 je šikovný kočík do každého počasia. Veľmi ľahká vanička má vylepšené termoizolačné vlastnosti, nepremokavú striešku aj nánožník a integrovanú moskytiéru. Kolesá sú veľké a vyplnené penou, obstoja teda aj v náročnejšom teréne a nemusíte sa báť ich prepichnutia. Celkovo je kočík na veľmi dobrej úrovni, v danej cenovej kategórii je ale pre nás trochu sklamaním nosnosť 15 kg, ktorá je iba štandardná. Drahšie kočíky často zvládajú aj viac ako 20 kg.

750 € Orientačná cena

Top 5
Tiež nás zaujalo
88,0 % Celkové hodnotenie
  • Vysoká nosnosť 22 kg
  • Ventilácia
  • Veľké pneumatiky
  • Vyššia cena
  • Chýba ďalšia výbava

Ľúbivý dizajn, vysoká nosnosť a veľké pneumatiky, to všetko sú silné stránky kočíka značky ABC Design. Pokiaľ hľadáte štýlový kúsok so skvelými vlastnosťami, ste na správnom mieste. Nevýhodou je však v tomto prípade vyššia cena, avšak vďaka vysokej nosnosti 22 kg a možnosti prestavenia na športový kočík nejde len o krátkodobú investíciu. Prečítať celú recenziu

760 € Orientačná cena

Top 6
Tiež nás zaujalo
71,0 % Celkové hodnotenie
  • Nízka hmotnosť
  • Dostupná cena
  • Mäkká hlboká vanička
  • Nie je možné zložiť jednou rukou

Kombinovaný kočík Kinderkraft Evolution Cocoon 2v1 bude dobre fungovať ako cestovný variant alebo model pre menej náročných užívateľov. Hoci ide o dvojkombináciu, hlboká korbička je u tohto modelu mäkká, nebude teda ideálna napr. na prenášanie dieťaťa a všeobecne nemusí dlhodobo poskytovať takú oporu, ako klasické vystužené korby. Výhodou je ale dostupná cena a nízka hmotnosť.

250 € Orientačná cena

Aké sú kočíky v dvojkombinácii

Kombinované kočíky predstavujú hybrid medzi hlbokým a športovým kočíkom, s jedným podvozkom získate ako hlbokú vaničku, tak športové sedátko. Ich výber tak môže byť o niečo komplikovanejší. Preto sme pre vás spísali tento článok, v ktorom sa dozviete, čím sú kombinované kočíky špecifické, na aké parametre a prvky výbavy sa pri výbere zamerať a akú investíciu od nákupu kočíka očakávať.

  • Pre koho sú kočíky v dvojkombinácii vhodné – V podstate pre kohokoľvek, kto ešte žiadny kočík nemá. Pokryjú potreby dieťaťa od narodenia až do cca troch rokov.
  • Špecifiká – Kombinujú v sebe dva typy kočíkov, je teda nutné zamerať sa pri výbere ako na bezpečnostné prvky športového sedátka, tak na dôležité parametre hlbokej korbičky.
  • Výbava – Väčšinou zodpovedá cene, najčastejšie sa stretnete s nánožníkom a pláštenkou, môže ale obsahovať aj prebaľovaciu tašku, moskytiéru a ďalšie položky.
  • Cena – Pohybuje sa od cca 200 € do niekoľkých vyšších stoviek eur. Najdrahšie kočíky už sú ale skôr dizajnovou záležitosťou, veľmi kvalitné modely zoženiete už pod 800 €.

Podľa čoho vyberať kočík

Správny kočík musí zodpovedať potrebám vášho dieťaťa a tiež nárokom prostredia, teda napríklad terénu. V nasledujúcich riadkoch si preto stručne zhrnieme, podľa ktorých kritérií kočík vyberať. Detailnejšie sa výberu kočíka venujeme v rozsiahlom nákupnom radcovi Ako vybrať kočík.

Druhy kočíkov

Typ kočíka Určenie Výhody Nevýhody
Hlboký Do 6 mesiacov + Vhodný pre novorodencov

+ Dostatočne priestranný

– Použitie len niekoľko mesiacov
Športový Od 6 mesiacov do 3 rokov + Veľký výber variantov

+ Použiteľný niekoľko rokov

– Nevhodný pre novorodencov
Kombinovaný Od narodenia do 3 rokov + Pokryje všetky potreby dieťaťa

+ Väčšinou lacnejší ako 2 samostatné kočíky

– Veľakrát vyššia hmotnosť

– Niekedy menšie rozmery hlbokej korbičky

Medzi základné typy kočíkov patria modely s hlbokou korbou, športové kočíky a kočíky kombinované. Najklasickejšia verzia kočíka, model s hlbokou korbou, je vhodná pre deti od narodenia do cca 6 mesiacov. V dnešnej dobe už samostatné kočíky s hlbokou korbou ustupujú kombinovaným modelom, ich najväčšou nevýhodou je totiž práve krátka využiteľnosť. Výhodou týchto kočíkov naopak býva dobré odpruženie a často priestrannejšia a pevnejšia korba v porovnaní s kombinovanými modelmi.

Od cca šiestich mesiacov už je vhodné používať na prevážanie dieťaťa športový kočík, ktorý mu vydrží až do 2-3 rokov, kedy si už deti od kočíka odvykajú. Kombinované kočíky majú ako hlbokú korbu, tak športový sedák a v prípade trojkombinácie aj autosedačku. Jedným nákupom tak vyriešite celé kočíkové obdobie života vášho dieťaťa.

Kolesá a odpruženie

Vhodný typ kolies sa v najväčšej miere odvíja od terénu, v ktorom sa budete s kočíkom pohybovať. Na výber máte z celej škály variant, od malých plastových koliesok, s ktorými si vystačíte v meste na asfalte, až po kolesá terénne, s ktorými sa nemusíte báť ani poľňačiek a lesných ciest. Aby bol kočík pohodlne ovládateľný, postrážte si, či sú predné kolesá zatáčacie s možnosťou aretácie.

Kočíku by nemalo chýbať odpruženie, niektoré modely majú odpružené zadné kolesá, v horšom teréne ale oceníte odpruženie všetkých troch alebo štyroch kolies. Pokiaľ ide o počet kolies, tu je voľba vcelku individuálna, každému vyhovuje niečo iné a ideálne je si oba varianty najskôr vyskúšať.

Nosnosť, hmotnosť a skladnosť

Aby kočík dieťaťu vydržal čo najdlhšie a bol naň spoľah, mal by mať čo najvyššiu nosnosť. Najbežnejšia je nosnosť okolo 15 kg, narazíte ale aj na modely s nosnosťou presahujúcou 20 kg. A pretože občas budete kočík musieť zdvíhať alebo prenášať vy (často aj s dieťaťom vo vnútri), zoberte do úvahy aj jeho hmotnosť. Ľahšie modely majú okolo 12 kg (najľahšie golfové kočíky aj pod 10 kg), výnimkou ale nie je ani hmotnosť okolo 15 kg.

Vyobrazenie skladnosti kočíka

Otázka skladnosti je dôležitá predovšetkým pokiaľ potrebujete kočík prevážať v kufri auta, alebo ho musíte skladovať v menšom byte. Pre takéto prípady si skontrolujte jeho rozmery pri zložení, nejaký ten centimeter ušetria aj odnímateľné kolesá.

Pre koho sú vhodné kočíky v dvojkombinácii

Kočík v dvojkombinácii príde vhod každému, kto doma ešte žiadny kočík nemá a chce zaobstarať hlbokú korbu aj športový model naraz. Od trojkombinácie sa dvojkombinácia líši absenciou autosedačky, sú preto vhodné hlavne pre užívateľov, ktorí autom nejazdia, alebo chcú autosedačku zaobstarať samostatne.

Špecifiká kočíkov v dvojkombinácii

Dvojkombinácia znamená, že s jedným podvozkom dostanete hlbokú vaničku pre novorodencov aj športový sedák pre staršie dieťa. Pri nákupe kombinovaného kočíka si tak musíte postrážiť parametre oboch prevedení.

Hlboká korbička

S hlbokou korbičkou väčšinou nebývajú veľké problémy, jediným možným úskalím sú jej rozmery. Pri kombinovaných kočíkoch niekedy bývajú hlboké korbičky pomerne malé a dieťa z nich vyrastie skôr, než by bolo vhodné. Odporúčané rozmery sú okolo 80 cm na dĺžku a 35 cm na šírku.

Hlbokú korbičku je možné z podvozku odopnúť a väčšina má tiež rúčku na prenášanie. Niektoré mávajú zaguľatenú spodnú stranu, vďaka ktorej ich môžete použiť aj ako kolísku.

Športový sedák

Pri športovom sedáku je zásadná jeho polohovateľnosť. Nastaviteľná by mala byť opierka chrbta aj opierka nôh. V ideálnom prípade by malo ísť športové sedátko sklopiť do úplného ľahu. Polohovateľný matrac mávajú niekedy aj hlboké korbičky, nie je to ale príliš časté.

Dôraz je pri športovom sedáku nutné klásť na zabezpečenie dieťaťa. K tomu poslúži bezpečnostný pás, v dnešnej dobe najčastejšie päťbodový, a bezpečnostná rúčka, ktorá zabráni vypadnutiu alebo vyskočeniu dieťaťa z kočíka.

Na rozdiel od hlbokej korbičky, ktorá sa vždy umiestňuje smerom k rodičovi, si môžete pri športovom sedáku často vybrať, či bude dieťa sedieť po alebo proti smeru jazdy. Posadenie v smere býva vhodné najmä pre staršie deti, ktoré sa viac zaujímajú o svoje okolie, mladším deťom naopak väčšinou viac vyhovuje vizuálny kontakt s rodičom. Zmeny smeru u niektorých kočíkov dosiahnete otočením sedátka, iné majú sedátko trvalo pripevnené a k zmene smeru im slúži preklápacia rukoväť.

Výbava kočíkov v dvojkombinácii

V porovnaní napríklad so športovými kočíkmi mávajú kočíky v dvojkombinácii o niečo pestrejšiu výbavu. Užitočné sú najmä prvky, ktoré ochránia dieťa a kočík pred nepriazňou počasia. Najmä u malých detí oceníte aj dostatok úložných priestorov.

Úložné priestory

Nákupný košík je súčasťou podvozku väčšiny kočíkov, vrátane kombinovaných modelov. Tie ale mávajú navyše aj tašku na rukoväť zladenú s dizajnom kočíka, ktorá slúži na uloženie plienok a ďalších potrieb pre dieťa. Pokiaľ nie je súčasťou výbavy, býva často aspoň na dokúpenie.

Ochrana proti nepriazni počasia

Nevyhnutnou súčasťou každého kočíka (s výnimkou niektorých športových modelov) je strieška. Tá býva často predĺžiteľná pre väčšie zatienenie, mala by byť nepremokavá a môže mať aj priezor alebo ventiláciu. Okrem striešky poslúži dieťaťu na ochranu proti nepriazni počasia a ďalším vonkajším vplyvom hneď niekoľko užitočných prvkov:

  • pláštenka
  • moskytiéra
  • nánožník

Na pláštenku narazíte vo výbave kočíkov pravdepodobne najčastejšie, veľmi populárny je aj nánožník. Moskytiéra nebýva vo výbave kočíkov až taká obvyklá, pre letné prechádzky ale neuškodí ju dokúpiť.

Cena kočíkov v dvojkombinácii

Obstaranie kombinovaného kočíka vás nemusí finančne zruinovať, slušný model sa dá kúpiť aj za menej ako 400 €. Je tiež vhodné pamätať na to, že v podstate kupujete kočíky dva, a cena je tak spravidla nižšia ako pri kúpe hlbokého a športového kočíka zvlášť.

V tejto kapitole si stručne zhrnieme cenové kategórie, v ktorých sa kombinované kočíky predávajú a čo od nich môžete očakávať.

Do 400 €

Najlacnejší kombinovaný kočík zoženiete už za cca 200 €. Už aj tieto lacnejšie varianty bývajú často dobre vybavené a nájdete aj modely s väčšími kolesami, s ktorými môžete vyraziť do náročnejšieho terénu. Nie vždy je ale spracovanie takého kočíka veľmi odolné, a môže tak mať nižšiu nosnosť aj kratšiu životnosť.

Od 400 € do 800 €

V tejto cenovej kategórii spravidla nájdete modely preverených značiek, u ktorých sa dá očakávať dostatočne dlhá životnosť. Kočíky majú pomerne často pestrú výbavu, vrátane pláštenky, moskytiéry a ďalších prvkov.

Nad 800 €

Najdrahšie kočíky môžu svojou cenou presiahnuť aj 1 600 €. V týchto prípadoch väčšinou platíte za dizajnové spracovanie s využitím luxusnejších materiálov, ako je koža, prípadne aj za vysoko nadštandardnú výbavu.

Časté otázky k dvojkombináciám

Eliška Srncová
Eliška nazbierala za dlhú dobu pôsobenia v našej redakcii množstvo hodnotných skúseností s porovnávaním produktov, ktoré už viac ako tri roky uplatňuje aj pri výbere kočíkov v dvojkombinácii. Čitateľom zrozumiteľne vysvetlí okrem iného, ​​ako kočík v dvojkombinácii vyberať, čo od kombinovaných modelov očakávať a ako si postrážiť mieru bezpečnosti a komfortu vybraného modelu. Súčasne s kočíkmi v dvojkombinácii Eliška spracovala aj kategóriu športových kočíkov a modelov v trojkombinácii.

Ako vám pomohol tento článok?
Budeme radi za spätnú väzbu.

Priemerné hodnotenie 4.7 z 7 hlasov