Menu

Recenzia a porovnanie Princess 112250

75,0 % Celkové hodnotenie

Pre nenáročných v kategorii Elektrické grily

Klady

  • Dostupná cena
  • Veľká odkladacia plocha
  • Rošt umývateľný v umývačke

Zápory

  • Celkovo "lacnejšie" spracovanie
  • Absencia veka
  • Menšia grilovacia plocha
60 € Orientačná cena

Základné parametre

Model Princess 112250 patrí k jednoduchým a pomerne cenovo dostupným modelom. Grilovacia plocha 980 cm2 bude vhodná pre dve až tri osoby a s príkonom 2 200 W sa nemusíte báť pomalého rozohrievania. Gril má chrómovaný rošt, čo nie je úplne nepriľnavý variant, u roštov je ale štandardný. Na druhú stranu je mriežka umývateľná v umývačke, môžete si tak výrazne uľahčiť údržbu. Rozmerovo ide o ideálny variant na záhradu alebo balkón, môžete ho používať aj bez stojana ako stolný gril. Vzhľadom na typ ohrevu (vykurovacia špirála) by sme ho ale neodporučili na grilovanie v interiéri, pravdepodobne sa totiž nezaobíde úplne bez dymu.

Tabuľka zobrazuje prehľad najdôležitejších parametrov

Parameter Tento produkt
Výrobca

Princess

Príkon (W)

2 200

Grilovacia plocha (cm2)

980

Typ grilovacej plochy

Rošt

Povrch grilovacej plochy

Chróm

Umývanie v umývačke

Áno

Vybavenie a funkcie

Za najzaujímavejší prvok výbavy považujeme pri grile Princess jeho stojan, respektíve ponúkaný odkladací priestor. Ten je pri grilovaní vždy výhodou a pri lacnejších modeloch nie je nutne samozrejmosťou. Naopak úplne štandardná je možnosť regulácie teploty a svetelný indikátor nahriatia, ktoré ani tomuto modelu nechýbajú. Nechýba mu ani odkvapkávacia miska, do ktorej môžete napustiť trochu vody, aby sa obmedzil vznik dymu. Pri niektorých elektrických griloch nájdete aj pokročilejšiu výbavu, ako je veko, teplomer alebo funkcia aromatizácie drevom, to sa ale v tejto cenovej kategórii ani nedá očakávať.

Gril je tiež doplnený malou zábranou proti vetru, ktorú pri grilovaní vonku určite oceníte. Súčasťou je aj horná mriežka, na ktorú môžete odložiť hotové suroviny pri príprave ďalších, všetko tak zostane teplé a nachystané na servírovanie.

Tabuľka zobrazuje prehľad vybavenia a funkcií

Parameter Tento produkt
Termostat

Áno

Teplomer

Nie

Indikátor nahriatia

Áno

Aromatizácia drevom

Nie

Časovač

Nie

Odkvapkávacia miska

Áno

Odkladacia plocha

Áno

Výška (cm)

70

Šírka (cm)

60

Hĺbka (cm)

29

Hmotnosť (kg)

3,5

Klady a zápory

Pozitívom grilu Princess je rozhodne dostupná cena, pochváliť môžeme aj slušný príkon a prítomnosť odkladacej plochy. Nevýhodou môže byť menšia grilovacia plocha, vhodná cca pre 2-3 osoby, a celkovo nie celkom pevné prevedenie. To je ale pre grily v tejto cenovej kategórii typické a treba s tým pred kúpou počítať.

Porovnanie s alternatívami

Ak hľadáte skôr gril pre rodinu, mohol by sa vám hodiť model Guzzanti GZ 345. Má väčšiu grilovaciu plochu s rebrovaným aj hladkým povrchom, o niečo vyšší príkon a veko. Je ale tiež drahší a jeho odkladacia plocha je oproti modelu Princess menšia. Náročnejších užívateľov by potom mohol zaujať aj gril Guzzanti GZ 350. Ten už pri svojej veľkosti zvládne aj menšiu záhradnú párty, navyše má aj teplomer pre presnejšie grilovanie. Nevýhodou oproti modelu Princess je vyššia cena a opäť skôr menšia odkladacia plocha. Dosku tohto grilu tiež nie je možné umývať v umývačke.

Záver

Ak hľadáte ľahký, skladný a cenovo dostupný gril, model Princess 112250 pre vás určite bude zaujímavým variantom. Vzhľadom na menšiu grilovaciu plochu a celkovo jednoduchšie spracovanie pravdepodobne nepôjde o ideálny variant na pravidelné grilovanie pre rodinu alebo záhradné párty. Hodí sa skôr pre užívateľov, ktorí si raz za čas urobia grilovanie na balkóne a nemajú na gril vyložene vysoké nároky.

Pochváliť môžeme okrem dostupnej ceny aj pomerne veľkú odkladaciu plochu, výhodou je aj slušný príkon ohrevu a rošt umývateľný v umývačke. Pre pokročilejších kulinárov ale bude dosť možno obmedzujúce, že gril nemá veko alebo napríklad teplomer. Pokiaľ teda patríte k náročnejším užívateľom, odporúčame navštíviť skôr recenzie grilov Guzzanti GZ 345 a Guzzanti GZ 350.

60 € Orientačná cena
Autor: Eliška Srncová | Dátum: | Produkt: Princess 112250 | Hodnotenie: 75,0 %
Eliška Srncová
Eliška sa ako redaktorka zaoberá výberom a porovnávaním produktov už niekoľko rokov a téme grilov sa venuje viac ako tri roky. Tvorbe porovnania predchádzalo rozsiahle pátranie aj v zahraničných zdrojoch, problematiku grilov navyše sleduje dlhodobo a svoje znalosti stále dopĺňa. Pomôže vám tak s orientáciou medzi rôznymi typmi grilov, poradí, aké funkcie zvoliť a ako zbytočne nepreplácať. Okrem vonkajšieho varenia sa venuje aj kuchynským spotrebičom, ako sú sporáky a varné dosky, bielej technike a ďalším produktom.

Diskusia, poradňa a vaše skúsenosti

Spýtajte sa na čokoľvek a naši redaktori vám odpovedia v moderovanej diskusii. Ak potrebujete odpoveď čo najskôr, napíšte na facebook skupinu, kde radia aj ďalší používatelia a odborníci.

Napíšte otázku

Odpovědět na dotaz

Nenašli ste v diskusii odpoveď? Spýtajte sa a naša redakcia nájde na praktické a zaujímavé otázky odpoveď.


Ďalšie recenzie

Recenzia Princess 112250

Princess 112250

60 € Orientačná cena